• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yerel Yönetimler
  • Gündem
  • Politika
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Ara
SON DAKİKA:
08:24
CHP'li Belediyelere Yeni Operasyon: 3 Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yerel Yönetimler
  3. Uğur Mumcu, Narlıdere'de Karanfillerle Anıldı
Yerel Yönetimler
Yayınlanma: 24 Ocak 2025 - 15:33

Uğur Mumcu, Narlıdere'de Karanfillerle Anıldı

Bundan 32 yıl önce, 24 Ocak 1993 günü uğradığı bombalı saldırıda katledilen Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu, Limanreis Mahallesi’ndeki heykeli önünde karanfillerle anıldı. Anma törenine katılan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Uğur Mumcu’nun bıraktığı mirası yaşatmaya devam edeceklerini belirtirken, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ise “Uğur Mumcu’nun anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Yerel Yönetimler
24 Ocak 2025 - 15:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uğur Mumcu, Narlıdere'de Karanfillerle Anıldı

Bundan 32 yıl önce Ankara’daki evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucunu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, Limanreis’teki heykeli başında anıldı. Anma törenine CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, geçmiş dönem İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, belediye meclis üyeleri, STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve Narlıdereli vatandaşlar katıldı. Bolu’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın da unutulmadığı anma töreninde, saygı duruşunun ardından Uğur Mumcu’nun heykeline karanfiller bırakıldı.

EDNAN ARSLAN: MUMCU’NUN MİRASINI YAŞATMALIYIZ

Anma töreninde konuşan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, her sene ocak ayını hüzünle geçirdiklerini ifade ederek, “Uğur Mumcu, yılmadan, korkmadan, kalemini satmadan doğruları yazdı. O yazdıklarıyla, kitaplarıyla bize büyük bir miras bıraktı. Uğur Mumcu’nun bize bırakmış olduğu hazineyi elden ele herkese anlatmalıyız. Yaşanan hukuksuzluklarla ilgili, adaletsizliklerle ilgili cesaretle konuşmamız gereken bir görevimiz var. Uğur Mumcu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sımsıkı bağlı bir insandı. Laik demokratik Cumhuriyetin yaşaması için kalemini eğmeden, bükmeden, satmadan yazdı. Onu katledenler ise hala bulunamadı. Uğur Mumcu’nun ve benzer cinayetlerin arkasındaki karanlık güçleri bulup cezalandırdığımız zaman onlara olan görevimizi yapmış olur, bu çarpık düzeni düzeltmiş oluruz” dedi.

ERMAN UZUN: DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Karanlık güçler tarafından bundan 32 yıl önce katledilen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun hak ve hukuk arayışının sembolü olduğunu ifade eden Başkan Erman Uzun, “Atatürkçülüğün, Cumhuriyetin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu, yazdıklarıyla o dönemden günümüze ışık tutmuştu. O, kişiliği, ahlakı, yazdıkları ve söyledikleriyle biz gençlere örnek oldu. Uğur Mumcu’nun anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Uğur Mumcu’nun cinayetinin arkasındaki karanlıkların hala aydınlatılamadığını söyleyen Başkan Erman Uzun, “Geride bıraktığımız 32 yıl, Uğur Mumcu’nun daha iyi anlaşılmasına, daha da sevilmesine vesile oldu. Cinayetin faillerini öğreneceğimiz bir Türkiye Cumhuriyeti’ni hep birlikte inşa edecek, demokrasi ve adaleti bu ülkede yeniden tahsis edeceğiz. Demokrasi mücadelemiz var gücümüzle devam edecek. Ocak ayı içinde kaybettiğimiz Uğur Mumcu’yu, İsmail Cem’i, Muammer Aksoy’u, Metin Göktepe’yi, Ali Gaffar Okkan’ı tekrar saygıyla anıyorum” diye konuştu.  

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun da Uğur Mumcu’nun artık bir sembol olduğunu, onun değerlerinin peşinde koşmaya devam edeceklerini ifade etti. 

 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Buca dün gece cehennemi yaşadı
Buca dün gece cehennemi yaşadı
Menderes Belediyesi’nden Afet Eğitimi
Menderes Belediyesi’nden Afet Eğitimi
Konak’ta gündem işgal yönetmeliği
Konak’ta gündem işgal yönetmeliği
EFES SELÇUK’TAKİ YANGIN HIZLI MÜDAHALE İLE KONTROL ALTINDA
EFES SELÇUK’TAKİ YANGIN HIZLI MÜDAHALE İLE KONTROL ALTINDA
Son Haberler
CHP'li Belediyelere Yeni Operasyon: 3 Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
CHP'li Belediyelere Yeni Operasyon: 3 Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Tunç Soyer Tutuklandı
Tunç Soyer Tutuklandı
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya Tutuklandı
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Eski İZBETON Genel Müdürü...
Tunç Soyer dahil 99 kişi hakkında tutuklama talebi
Tunç Soyer dahil 99 kişi hakkında tutuklama talebi
Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde diploma yırtan genç gözaltına alındı
Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde diploma yırtan genç gözaltına...
Beşiktaş'ta Demokrasi Mitingi: "Bu, tükenmişliğin göstergesidir!"
Beşiktaş'ta Demokrasi Mitingi: "Bu, tükenmişliğin göstergesidir!"

Ana Sayfa
Yerel Yönetimler
Gündem
Politika
Dünya
Ekonomi
Spor
3. Sayfa
Köşe Yazarları
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • 3. Sayfa
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.