• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yerel Yönetimler
  • Gündem
  • Politika
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Ara
SON DAKİKA:
10:21
Bir süredir tedavi gören Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hayatını kaybetti.
Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. CHP adayı Balkan dava tartışmalarına noktayı koydu: Yasa tanımayan bir algı operasyonu!
Politika
Yayınlanma: 17 Şubat 2024 - 13:00

CHP adayı Balkan dava tartışmalarına noktayı koydu: Yasa tanımayan bir algı operasyonu!

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan; 2015 yılında,şantiye şefi olduğu bir projede ölümlü bir iş kazası yaşanmasına ilişkin davanın asılsız tartışmalarla gündeme getirilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Politika
17 Şubat 2024 - 13:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP adayı Balkan dava tartışmalarına noktayı koydu: Yasa tanımayan bir algı operasyonu!
Balkan, nokta niteliğindeki açıklamasında; konunun çarpıtıldığını vurgulayarak, "çok üzücü, elim bir iş kazasıydı. Ceza davası, 2019’da sona erdi. Tarafı olmadığım bu davada taksirle yüzde 10 kusurlu bulundum ve ceza paraya çevrildi. Seçme ve seçilme hakkına engel oluşturmayan bu durum; adaylığım, başkanlığım hatta kayyım atamasına kadar varan dayanaksız bir dedikodu mekanizmasıyla gündeme getirildi. Allah kimsenin başına vermesin; iş kazası taksirli suçtur, terör suçu değildir, cinayet değildir.Art niyetli, hukuk tanımayan bu siyasi algı operasyonuna geçit vermemi kimse beklemesin. Zaten, Urlalı hemşehrilerim de vermeyecektir.” dedi.

BEN DE OLABİLİRDİM; HEPİMİZ OLABİLİRDİK
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Mimar Selçuk Balkan açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Meclis üyesi olduğum o dönem, mesleğim gereği o projede bir görevim vardı.  Ancak, konunun tarafı olmadığım için bilirkişi raporunda yüzde 10 kusurlu bulunduğum, hatta yüzde 20 oranda kazazede işçimizin de kusurlu bulunduğu ceza davası 5 yıl önce sonuçlandı.Tazminat davası sürüyor. Bizim mesleğimizin ve işçiliğinin riskleri çok ve büyük; alınması gereken tedbirleri birçok sektöre göre daha çok özen gerektiriyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Ancak, yaşanan bu elim olayın hassasiyetinive yargının verdiği kararı görmezden gelerek şahsıma karşı ısrarla kullanılmasını iyi niyetli bulmuyorum. Benzer kazaların yaşandığını, yaşanabileceğini biliyoruz. Kaldı ki, buna maruz kalan ben de olabilirdim. Ancak; bazı kesimler meclis üyeliğime engel olmayan bu davanın, adaylığımı ve olası başkanlığımı engelleyeceği gibi, kayyım atanması dahil alakasız bir noktaya getirdi. Taksirli suçun ne olduğunu aslında onlar da iyi biliyor. Meselenin,yargı kararını görmezden gelme pahasına siyasallaştırılmasını doğru bulmuyorum”

EVET; ALNIM AK! HEM DE ANAMIN AK SÜTÜ GİBİ…
Urla’nın kayyım yönetiminde kaybettiği zamana dikkat çeken CHP Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan; kendisiyle ilgili yaratılan bu tür yapay krizlere prim vermeyeceğine dikkat çekerek; “Urla’yı benim üzerimden bununla ürkütmeye çalışıyorlar. Yasalar açık. Yapılmak istenen ortada! Şimdi, ilçem için büyük bir sorumluluk almak üzere çalışıyorum. İnsani ve toplumsal duyarlılıktan uzak, hukuk tanımayan; asılsız ve dayanaksız, art niyetli ve çıkar odaklı operasyonel hiçbir gündemin Urla’nın da benim de önümde engel olmasına müsaade etmeyeceğim.  Halkımız beni iyi bilir, çünkü evlatları, kardeşleriyim. Buraya paraşütle inmedim. İnsan yönümü de bilirler, mesleki ahlakımı da siyasete bakış açımı da... Evet, her alanda alnım aktır, hem de anamın ak sütü gibi. Hesabını veremeyeceğim bir işim, geçmişim; yanıtlayamayacağım hiçbir soru yok. Olmayacak da… “diye konuştu.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'li Gülizar Biçer Karaca: 'Atatürk’ün koltuğuna vekalet etmek en büyük onur'
CHP'li Gülizar Biçer Karaca: 'Atatürk’ün koltuğuna vekalet etmek en büyük onur'
Bahçeli'den Erdoğan'a: Yolundan Cayma Hakkı Yoktur
Bahçeli'den Erdoğan'a: Yolundan Cayma Hakkı Yoktur
CHP'li Sevda Erdan Kılıç Ankara Adliyesi'nde İfade Verdi
CHP'li Sevda Erdan Kılıç Ankara Adliyesi'nde İfade Verdi
CHP’li Onbaşıoğlu’ndan AKP’li Bayraklı’ya ‘Timsah gözyaşı dökenlere yanıt sandıkta!’
CHP’li Onbaşıoğlu’ndan AKP’li Bayraklı’ya ‘Timsah gözyaşı dökenlere yanıt sandıkta!’
Son Haberler
Soylu'dan Bulut'un ailesine taziye ziyareti
Soylu'dan Bulut'un ailesine taziye ziyareti
Ekrem İmamoğlu'ndan Antalya mitingine çağrı!
Ekrem İmamoğlu'ndan Antalya mitingine çağrı!
Sokak Senin Mahalle Olimpiyatları çok sevildi!
Sokak Senin Mahalle Olimpiyatları çok sevildi!
Konak’ta Srebrenitsa yası: “Unutmadık, unutmayacağız”
Konak’ta Srebrenitsa yası: “Unutmadık, unutmayacağız”
Erdoğan'dan Yiğit Bulut için taziye mesajı: 'Derin bir teessürle öğrendim...'
Erdoğan'dan Yiğit Bulut için taziye mesajı: 'Derin bir teessürle...
Soyer'den İzmir'e müjde: 120 dakika ücretsiz aktarma geliyor!
Soyer'den İzmir'e müjde: 120 dakika ücretsiz aktarma geliyor!

Ana Sayfa
Yerel Yönetimler
Gündem
Politika
Dünya
Ekonomi
Spor
3. Sayfa
Köşe Yazarları
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • 3. Sayfa
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.