Murat Kurum adaylığı kendisine bildirildikten sonra ekibi ile bir araya geldi ve "16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız” mesajı verdi.
Sosyal medyada yer alan videoda Kurum, "İstanbul'un karmaşasını düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldırmak için yola çıkacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında "İstanbulumuz Muradına kavuşacak" diyerek işaret ettiği Murat Kurum'un ismini konuşmasının en sonunda resmen açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yeniden AK Parti, Yeniden İstanbul" sloganını kullanacaklarını söyledi.
Erdoğan adayları için "Keyfini değil kentini düşünen, bahane üreten değil hizmet üreten adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı, İstanbul'un 5 yıldır "Fetret Devri" yaşadığını iddia etti ve "İstanbul’un bir 5 yıl daha kaybetmeye artık tahammülünün kalmadığını tüm İstanbullular gibi biz de çok net görebiliyoruz. İsmini paylaşacağımız adayımızla, layık olduğu şehreminine yeniden kavuşmasını sağlayacağız" dedi.
Murat Kurum, adaylığının resmiyet kazanması sonrası yaptığı ilk paylaşımda "Yeni dönemde bu güzel şehir, tecrübesini Türkiye'den sonra SADECE İstanbul'a odaklayan bir yönetime sahip olacak" mesajını verdi.
Erdoğan’ın Kurum’u, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deneyimi ve uzun süre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapmış olması nedeniyle tercih ettiği kaydediliyor.
1976'da Ankara'da doğan Kurum, 2005-2018 yılları arasında TOKİ'de ve iştiraki Emlak Konut GYO AŞ'de çeşitli görevler üstlenmiş; 10 Temmuz 2018 - 4 Haziran 2023 tarihleri arası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapmış, 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimde AKP İstanbul Milletvekili seçilmişti.
CHP: 'İmar affına imza atan bakan olarak tarihe geçti'
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Pazartesi günü TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Murat Kurum'un adaylığına da değinerek, "Murat Kurum'un 2019 yılında imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" dedi.
Günaydın, Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yaptığı dönemde "TOKİ mağdurları" geride bıraktığını belirtti ve ekledi:
"6 Şubat depreminin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen teslim edilebilen konut oranı yüzde 4 bile değildir. Murat Kurum için 2019 yılında imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz. Ve bu imar affı çerçevesinde yurttaşlarımıza tabut olan evleri de maalesef hatırlıyoruz."